joi, 2 octombrie 2014

Pe submuntele Valcei.Pe bicicleta, ziua 1.



In prima zi am pedalat din orasul Babeni spre Horezu, aproximativ 50 de kilometri, pe traseul Babeni-Francesti-Cosani-Mosteni-Surpatele-Pausesti Otasau-Pietrari-Negrulesti-Costesti-Horezu.


Manastirea Dintr-un Lemn se afla la 7 kilometri de Babeni, este bine marcata prin indicatoare, drumul este asfaltat si are un trafic auto mediu. La manastire exista sursa de apa, toaleta, spatiu pentru masa si cazare. Este de preferat sa fie vizitata in cursul saptamanii, deoarece in week end numarul pelerinilor este considerabil.

De la manastirea Dintr-un Lemn am continuat drumul spre manastirea Surpatele. Manastirea Surpatele se afla in satul Balutoaia, drumul pana la ea desprinzandu-se din drumul judetean 646 B si urcand in curbe cale de 5 kilometri. La manastire exista deasemeni sursa de apa, toaleta spatiu de cazare.


Din Balutoaia am continuat pe drumul judetean 646B pana in Pietrari unde am intrat pe DN 64 si am mers spre Horezu, nu inainte de a face o oprire la Muzeul Trovantilor din Costesti. Desi in urma cu aproximativ 2 luni exista pe marginea drumului un indicator destul de vizibil cu muzeul, acum acesta lipsea cu desavarsire. Muzeul se afla chiar la marginea drumului national, intr-o curba, la baza unei coborari destul de lungi dinspre Negrulesti. La muzeu nu am gasit nici un administrator, singura persoana prezenta era o localnica care isi pastea caprele printr trovanti. In incinta muzeului se afla un panou informativ, destul de bogat, un spatiu pentru deseuri si un mic spatiu pentru odihna. Muzeul numara aproximativ 40 - 50 de trovanti de diferite forme si compozitii.

De la muzeu, am urcat sustinut spre Horezu unde ne-am cazat si am pornit spre manastirea Hurezi aflata la aproximativ 5 kilometri .

Pe drumul de intoarcere la pensiune ne-am oprit la Biserica din Targ, biserica cu hramul Intrarea in Biserica. 

De retinut, in centrul orasului se afla un restaurant- terasa unde se poate manca destul de bine la preturi mici. Restaurantul de numeste Miorita.































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu